Ons personeel heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van allerlei soorten instellingen. Van kleine musea die hun eerste Collections Care Program invoeren tot grote bedrijven die een breed spectrum van conservering aanbieden, zoals inspecties, nieuwe huisvesting, onderzoek, technische analyse en behandeling.

We ontwerpen een effectief Collections Care Program dat bestaat uit een reeks activiteiten die over een vastgestelde periode op elkaar voortbouwen. Over het algemeen bestaat de eerste stap in het ontwerp van een Collections Care Program uit het in kaart brengen van wat er moet gebeuren.

 

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het

Collections Care Program en daarmee de staat van het kunstwerk:

∙ Procedures met betrekking tot het gebruik van de collecties,   inclusief procedures met betrekking tot bruikleen

∙ Omgevingsfactoren van de opslag en 

  tentoonstellingsruimtee.

∙ Veiligheids- en noodprocedures.

 

Na de eerste evaluatie volgt een conserveringsinspectie van de hele collectie. Hiervoor brengen we een bezoek aan het museum of de collectie om informatie te verzamelen. Voor belangrijke objecten of objecten die reden tot zorg geven of voor complete verzamelingen kunnen rapporten over de staat, behandelingsvoorstellen en offertes worden verzorgd.

Alle stappen worden opgesplitst in korte, tussentijdse en langlopende aanbevelingen, afhankelijk van de verschillende prioriteiten van de collectie. Het eindproduct is een geschreven rapport, vergezeld met praktische aan-bevelingen en ondersteunende materialen die de klant kan gebruiken als basis voor ontwikkelingsplannen, procedures en maatregelen voor langlopende zorg en behoud van de collecties.

collectie management

Show More
Studio redivivus

Wolga 16
2491 BJ Den Haag
Nederland

+31 (0)70 514 10 23

+31 (0)630 648 933
info@redivivus.nl

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon